Γιατί και τα μεγάλα παιδιά πρέπει να έχουν ένα παιχνίδι και να το μοιράζονται με άλλα... μικρά ή μεγάλα παιδιά!

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Κρόνος στον Ζυγό

Μετά από μια πορεία δυόμισι ετών στο ζώδιο της Παρθένου ο Κρόνος στις 29 Οκτωβρίου πέρασε στο ζώδιο του Ζυγού. Σ’ αυτό το ζώδιο ο Κρόνος έχει την έξαρσή του και αυτό σημαίνει ότι μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά για το γενικό καλό. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα δοθεί σε θέματα σχέσεων σε προσωπικό αλλά και σε συλλογικό επίπεδο. Δημιουργίες αλλά και διαλύσεις σχέσεων, συνεργασιών και συμμαχιών θα πρωτοστατήσουν και θα μπουν σε νέες βάσεις. Ακόμα θέματα που σχετίζονται με τους θεσμούς των σχέσεων, όπως είναι ο γάμος ή οι συνεταιρισμοί, θα υποστούν νομικές ή και γραφειοκρατικές αλλαγές. Ωστόσο, επειδή κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις οι αλλαγές αυτές μπορεί να προκαλέσουν και μαζικές αντιδράσεις.

Γράφει η Ρένα Μεντάκη

Στα χρόνια της νεότερης Ιστορίας ο Κρόνος πέρασε από τον Ζυγό τα εξής διαστήματα: 13/8/1951 – 22/10/1953, 21/9/1980 – 28/11/1982 και 7/5 – 23/8/1983. Τα γεγονότα που έχουν καταγραφεί – κυρίως στην Ελλάδα που μας αφορά περισσότερο – είναι η ένταξη της χώρας μας στο ΝΑΤΟ που έγινε δεκτή από το συμβούλιο της Ατλαντικής Συμμαχίας στις 20/9/1951, όταν ο Κρόνος από τον Ζυγό σχημάτιζε τρίγωνο με τον γενέθλιο Ουρανό της Ελλάδας στον 9ο Οίκο, και επικυρώθηκε στις 18/2/1952 επί κυβέρνησης Πλαστήρα, όταν ο Κρόνος σχημάτιζε ακριβές τρίγωνο με τον Ήλιο της Ελλάδας! 28 χρόνια αργότερα, και συγκεκριμένα στις 19 Οκτωβρίου 1980, που ο Κρόνος ξαναβρέθηκε στην ίδια θέση, αποφασίστηκε η επάνοδος της χώρας στο στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ από το οποίο είχε αποχωρήσει το 1974 μετά τον Αττίλα 2. Την 1/1/1981 ο Κρόνος συνεχίζοντας την πορεία του στο Ζυγό έκανε την χώρα μας το δέκατο μέλος-κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ την 1/6/1982 ο Κρόνος διαμόρφωσε για άλλη μια φορά τρίγωνο με τον γενέθλιο Ήλιο της Ελλάδας, η οποία ανέλαβε για πρώτη φορά την προεδρία της Ευρωπαϊκής Κοινότητας. Όπως είναι φυσικό οι συμμαχίες αυτές ξεσήκωσαν έντονες αντιδράσεις από την αριστερά, με κυρίαρχο σύνθημα «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο».

Στις 5/12/1981 αποποινικοποιήθηκε η μοιχεία και λίγο αργότερα θεσπίστηκε ο πολιτικός γάμος που ξεσήκωσε επίσης θύελλα διαμαρτυριών από τη μεριά της Εκκλησίας αυτή τη φορά.

Η Ελλάδα είναι Υδροχόος, με Ουρανό και Ερμή στον Υδροχόο και Σελήνη στους Δίδυμους, σύμφωνα με την επικρατούσα άποψη. Αυτά είναι και τα ζώδια που θα ευνοηθούν περισσότερο από το πέρασμα του Κρόνου στο Ζυγό και επομένως τα επόμενα δυόμισι χρόνια θα συμβούν σημαντικά γεγονότα στις διεθνείς σχέσεις. Όσο για το γενέθλιο τετράγωνο Δία-Πλούτωνα που θα ενεργοποιηθεί από τον Κρόνο, θα προκαλέσει για μια ακόμη φορά διαμαρτυρίες και διαφωνίες όχι μόνο από το λαό αλλά και από αντιπροσώπους της Βουλής. Οι δε διεθνείς συμμαχίες που υπάρχουν στο παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό θα διαφοροποιηθούν σημαντικά.

Σε προσωπικό επίπεδο τα ζώδια που θα ευνοηθούν περισσότερο είναι οι Δίδυμοι και ο Υδροχόος καθώς και οι Λέοντες, Τοξότες. Τα ζώδια που ανήκουν στον παρορμητικό σταυρό (Κριός, Καρκίνος, Ζυγός, Αιγόκερως) θα αντιμετωπίσουν κάποιες δυσκολίες που θα τους ωριμάσουν και θα τους κάνουν πιο σοφούς.

Διαβάστε πώς θα επηρεαστεί το κάθε ζώδιο από αυτή τη διέλευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου