Γιατί και τα μεγάλα παιδιά πρέπει να έχουν ένα παιχνίδι και να το μοιράζονται με άλλα... μικρά ή μεγάλα παιδιά!

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Αστρολογικά κέντρα Λάγια

"Ο Γρήγορος και Ακτινοβόλος Ένας παράγει τα επτά Λάγια Κέντρα, πάνω στα οποία τίποτα δεν θα υπερισχύσει μέχρι την ημέρα « ΕΣΟ ΜΕΘ’ ΗΜΩΝ» και τοποθετεί το Σύμπαν πάνω σ’αυτά τα αιώνια θεμέλια, περιβάλλοντας το Σιεν Τζαν με τα στοιχειώδη σπέρματα."
Στάντζα ΙV (Ι τόμος, σελ. 136)
Ο Κρόνος είναι ο «μεγάλος διαχωριστής της υλικής και πνευματικής μας βαθμίδας». Είναι ο πλανήτης που μας κρατάει μέσα στο «Σπήλαιο» του Πλάτωνος ή μας επιτρέπει να ενωθούμε με τον πνευματικό κόσμο. Ο Άλαν Λίο στην «Εσωτερική Αστρολογία» του αναφέρει αυτή την ιδιότητα του Κρόνου γράφοντας τα εξής:
Γράφει η Ευγενία Σούρδη
«Ο Κρόνος είναι ο πλανήτης του "Ντάρμα" του Μυστικού Νόμου, του Νόμου του καθήκοντος ή των υποχρεώσεων για κάθε ανθρώπινη ύπαρξη. Μεταφορικά μιλώντας, κανένας δεν μπορεί να περάσει την επιρροή αυτού του πλανήτη αν δεν έχει πληρώσει τα χρέη της μοίρας ή Κάρμα μέχρι την τελευταία πεντάρα. Ο Κρόνος είναι επομένως ο πλανήτης της απόλυτης Δικαιοσύνης, που κρατά τη ζυγαριά του Ζυγού, την τέλεια ισορροπία. Ο πλανήτης αυτός είναι Δικαστής και Νομοθέτης και αντιπροσωπεύει τη δικαιοσύνη του Θεού, (είναι ο οφθαλμός «ος τα πάνθ’ορά»). Κανένας δεν μπορεί να συγχωρεθεί ή ν’αμνηστευθεί αν δεν ληφθεί η συγκατάθεσή του. Ο Κρόνος, σαν ο πλανήτης που ατομικοποιεί, κάνει όλα τα πράγματα μόνιμα, συνδέοντας όλες τις μορφές, ελέγχοντας και περιορίζοντας τις εκφράσεις της ζωής μέσω περιορισμών οι οποίοι απαιτούν πρώτα να γίνεται κατανοητό ένα μάθημα και μετά να επιχειρείται το άλλο. Ο Κρόνος χτίζει τη σκαλωσιά γύρω από κάθε νεαρή ψυχή, προστατεύοντας το οικοδόμημα που κατασκευάζεται μέχρις ότου επιτευχθεί σταθερότητα, εμμονή και αυτοέλεγχος. Παρ’ όλο που φαινομενικά είναι κατώτερη η επιρροή του Κρόνου, είναι η ανώτερη που μπορεί να πετύχει ο θνητός άνθρωπος. Σε κάθε ψυχική εμπειρία ο Κρόνος καθορίζει τη συνείδηση μέσω αντίληψης και σημειώνει την εποχή κάθε ψυχής στην πρόοδό της μέσα στο Χρόνο ως την Αιωνιότητα. Επομένως ο Κρόνος είναι η "Μεσαία Αρχή" ανάμεσα στην υλική και την πνευματική τριάδα. Ανάμεσα σε κάθε τρία ζώδια υπάρχει ένα κέντρο ή σημείο ισορροπίας, ένα σημείο όπου δύο δυνάμεις συναντώνται και εξισορροπούν. Αυτό είναι το ουδέτερο σημείο σε ένα κέντρο από το οποίο εκπορεύονται οι δυνάμεις και μέσα στο οποίο εξαφανίζονται. Τα αναγνωρισμένα ουδέτερα στάδια ανάμεσα στα στερεά, τα υγρά και τα αέρια, είναι Κέντρα Λάγια που κυβερνώνται από τον κρίσιμο πλανήτη Κρόνο. Ακριβώς, όπως ο φυσικός πλανήτης έχει δακτυλίους, έτσι και η επιρροή του σημειώνει τον "αδιαπέραστο δακτύλιο" ανάμεσα σε κάθε πεδίο συνείδησης. Αυτά τα Κέντρα Λάγια είναι τα ύδατα της Λήθης, που πνίγουν την ανάμνηση της άλλης πλευράς. Έρχονται ανάμεσα στον ύπνο και την εγρήγορση, τη ζωή και το θάνατο και μόνον εξαιτίας αυτού του δακτυλίου ή του φυσικού φράκτη δεν εισβάλλουν μέσα στη συνείδηση. Η γέφυρα του Κρόνου είναι εκείνη που μας επιτρέπει να μεταβούμε από τη μια συνειδησιακή κατάσταση στην άλλη, χωρίς να περάσουμε μέσα από τη λιποθυμία του ασυνείδητου, και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνον με την πλήρη κατανόηση των Νόμων της υπάρξεώς μας και των απόκρυφων μεθόδων προόδου από το Σκοτάδι στο Φως».

 
Αυτό το απόσπασμα ήταν το «εναρκτήριο λάκτισμα», όπως λένε στο ποδόσφαιρο, για να ξεκινήσω να ερευνώ τα άγνωστα Κέντρα Λάγια, αστρολογικά. Στην έρευνά μου αυτή με βοήθησαν οι φίλες-μαθήτριές μου, με την επιβεβαίωσή των Κέντρων Λάγια από τα ωροσκόπιά τους, τις οποίες ευχαριστώ για τη γενναιότητα που είχαν να τα αντιμετωπίσουν και να μου διευκρινίσουν τους χειρισμούς τους επάνω σ’αυτά.

 
Ας ξεκινήσουμε, σιγά σιγά, την εξέτασή τους, από το ιδεόγραμμα του Κρόνου, αρχικά. Το ιδεόγραμμά του, αποκρυπτογραφημένο, χωρίζεται στο γραμμικό σχήμα της εκλειπτικής (~) στο κάτω μέρος του και στον σταυρό (+) στο επάνω, που αντιπροσωπεύει, μεταφυσικά, το ανθρώπινο. Μας δείχνει, λοιπόν, σε μεταφυσικό αστρολογικό επίπεδο ότι ο άνθρωπος (+) για να βιώσει τον Κρόνο του κάνει μία βουτιά μέσα στην εκλειπτική (~) περιοριζόμενος στα χωροχρονικά όρια που μας θέτει με τη γέννησή μας και μετά αρχίζει να βιώνει τα γήινα, ανθρώπινα μαθήματα για να τα τελειοποιήσει.

 
Αν, όμως, τον εξετάσουμε και αντίστροφα, σαν να εικονίζεται το ιδεόγραμμά του στον καθρέφτη, όρθιο όπως είναι, τότε θ’αποκρυπτογραφήσουμε και την έννοιά του στην ανάδρομη (retrograde) πορεία του. Στο καθρέφτισμά του αυτό, παρουσιάζεται πρώτα ο σταυρός (+), δηλαδή το ανθρώπινο, και μετά η γραμμική απεικόνιση της εκλειπτικής (~). Βλέποντάς τον με αυτόν τον τρόπο στην ανάδρομη πορεία του - γιατί στην ανάδρομη πορεία ενός πλανήτη αντιστρέφεται η κανονική εικόνα του - έχουμε την απόφαση της ψυχής του ατόμου, η οποία πρόκειται να ενσαρκωθεί, να γνωρίζει το ανθρώπινο (+), να γνωρίζει τι είναι τα γήινα μαθήματα και να κάνει ενσυνείδητα τη βουτιά της στην εκλειπτική (~) για να τα βιώσει, σε αντίθεση με την ευθεία (direct) πορεία κατά την οποία η ψυχή κάνει τη βουτιά της στην εκλειπτική και μετά έρχεται σε επαφή με το ανθρώπινο.

 
Στη συνέχεια, ο προβληματισμός μου για τα Κέντρα Λάγια με οδήγησε να ψάξω για κρόνιες περιοχές, μέσα στις οποίες κρύβονται τα Κέντρα, στο κοσμόγραμμά μας. Πρόσεξα ότι οι κυβερνήτες των Δεκανών σε έναν αστρολογικό χάρτη (Δεκανός, ονομάζεται το κάθε ένα από τα μέρη του ζωδίου όταν το χωρίσουμε σε τρία διαστήματα, κάθε ένα από τα οποία αποτελείται από 10ο μοίρες, εξού και το όνομά του) με κυβερνήτη τον Κρόνο, όπως όλοι μπορούμε να δούμε σ’αυτόν, είχαν μια ομοιομορφία που δεν την παρουσίαζαν οι υπόλοιποι πλανήτες στους Δεκανούς τους.

Τα διαστήματα αυτά ξεκίναγαν:
  • το πρώτο, από τον τρίτο Δεκανό του Ταύρου μέχρι και τον τρίτο Δεκανό των Διδύμων
  • το δεύτερο από το δεύτερο Δεκανό της Παρθένου μέχρι και το δεύτερο Δεκανό του Ζυγού και
  • το τρίτο από τον πρώτο Δεκανό του Αιγόκερω μέχρι και τον πρώτο Δεκανό του Υδροχόου

 
Όταν μαύρισα τις συγκεκριμένες περιοχές, είδα ότι.....
 
 
Διαβάστε το πλήρες άρθρο από το myhoroscope.gr που δημοσιεύθηκε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου