Γιατί και τα μεγάλα παιδιά πρέπει να έχουν ένα παιχνίδι και να το μοιράζονται με άλλα... μικρά ή μεγάλα παιδιά!

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Είσοδος της Αφροδίτης στον Σκορπιό: Κατάδυση στα άδυτα...

H Αφροδίτη είναι ο πλανήτης της αγάπης, των αξιών (υλικών και προσωπικών), της τέχνης, της ομορφιάς, της αρμονίας, του μαγνητισμού, του αισθησιασμού και των οικονομικών. Συμβολίζει την δύναμη της έλξης. Είναι αυτή που φέρνει κοντά και ενώνει. Η δύναμη αυτή εκδηλώνεται ως αγάπη για τους άλλους, για την ομορφιά, για την πολυτέλεια και το δώρο που προσφέρει σ’ εμάς είναι να μας μάθει να αγαπάμε και να αγαπιόμαστε. Το πώς θα καλοδεχτούμε και θα αξιοποιήσουμε το δώρο αυτό εξαρτάται βεβαίως από το προσωπικό μας ωροσκόπιο και τη θέση της Αφροδίτης σε αυτό. Η θεά της ομορφιάς κυβερνάει τον Ταύρο και το Ζυγό και οι φυσικοί της οίκοι είναι ο δεύτερος και ο έβδομος. Η Αφροδίτη στα Ταύρο είναι γήινη, υλίστρια και αισθησιακή, μας μαθαίνει την αξία του να έλκουμε και να αποκτούμε. Η Αφροδίτη στο Ζυγό είναι καλαίσθητη, εκλεπτυσμένη και καλλιεργημένη, μας μαθαίνει την αξία της αρμονίας και της αγάπης στις σχέσεις, την έννοια της συντροφικότητας και της συνεργασίας.


Οι ενέργειες της Αφροδίτης φιλτράρονται και εκδηλώνονται με διαφορετικό τρόπο στον καθένα από εμάς, αναλόγως της ζωδιακής της θέσης, η οποία δεικνύει το πώς «χρωματίζονται» οι αξίες μας, ποιά είναι η εικόνα που έχουμε για την καλαισθησία και την ομορφιά, όπως επίσης και τις επιλογές των συντρόφων μας. Η θέση της σε οίκο δεικνύει ποιός είναι εκείνος ο τομέας στη ζωή μας όπου βρίσκουμε την αγάπη, τη συντροφικότητα και πού έχουμε τις πιο έντονες και ανταποδοτικές συναισθηματικές μας επαφές. Ο οίκος αυτός δείχνει τι είναι αυτό που εκτιμάμε, πού μπορούμε να "πλουτίσουμε" τόσο συναισθηματικά όσο και οικονομικά, και που νιώθουμε όμορφα. Οι όψεις που σχηματίζει η Αφροδίτη με άλλους πλανήτες δείχνουν συγκεκριμένες εμπειρίες που μπορεί να έχουμε στις προσωπικές μας σχέσεις, αλλά και τις ψυχολογικές μας ανάγκες οι οποίες επηρεάζουν την κρίση μας σε ότι αφορά τη λήψη αποφάσεων. Ως εκ τούτου η θέση της Αφροδίτης (γενέθλια, διελαύνουσα, προοδευτική) σε ζώδιο αλλά και σε οίκο, είναι πολύ σημαντική γιατί μάς αποκαλύπτει πώς βιώνουμε την ομορφιά, την αγάπη και την αρμονία στη ζωή μας, πώς εκφραζόμαστε στην προσωπική μας ζωή, αλλά πάνω απ’ όλα, πώς ενσωματώνουμε και απορροφούμε το νόημα της ύπαρξης, μέσα από όλες τις σημαντικές συναισθηματικές και διαπροσωπικές μας σχέσεις.


Είσοδος της Αφροδίτης στο ζώδιο του Σκορπιού...

Η Αφροδίτη εισέρχεται στο ζώδιο του Σκορπιού στις 8 Σεπτεμβρίου, αφού πρώτα κάνει όψη τριγώνου με τον Ποσειδώνα από τις τελευταίες μοίρες του Ζυγού. Πριν επισκεφτεί, λοιπόν, το σπίτι του Πλούτωνα η Αφροδίτη φοράει το πέπλο ανιδιοτέλειας του Ποσειδώνα που την κάνει να ονειρεύεται, βάζει τα ροζ γυαλιά της και όλα γύρω της μοιάζουν όμορφα και αρμονικά (ας μην ξεχνάμε ότι είναι ακόμη στο Ζυγό και νιώθει υπέροχα με αυτό!) Την περίοδο αυτή, τείνουμε να βγάλουμε την αγαπησιάρικη πλευρά μας, να είμαστε εύπιστοι και να συγχωρούμε για χάρη της συντροφικότητας. Κάνουμε όνειρα για το μέλλον! Ο ρεαλισμός και η εγκράτεια δεν έχουν καμία θέση εδώ! Ο πλανήτης της αγάπης επηρεάζεται θετικά από τον πλανήτη της έμπνευσης και της πνευματικής άνευ όρων παράδοσης. Οι ενέργειες των δύο αυτών πλανητών συγχωνεύονται αρμονικά αν σκεφτούμε ότι ο Ποσειδώνας είναι η ανώτερη οκτάβα της Αφροδίτης. Αυτή είναι μία όψη που είναι ιδιαίτερα ευνοϊκή για όλα τα ζώδια, σε συναισθηματικά αλλά και καλλιτεχνικά ζητήματα, με περισσότερο ευνοημένους τους εκπροσώπους του Αέρα και ειδικότερα εκείνους των τελευταίων ημερών.

Περνώντας στο Σκορπιό, το φυσικό σπίτι του Πλούτωνα η Αφροδίτη καταλαβαίνει ότι δεν είναι και το πλέον φιλόξενο και κατάλληλο περιβάλλον για εκείνη (βρίσκεται σε αδυναμία στο ζώδιο του Σκορπιού). Σε αυτό το άγνωστο περιβάλλον νιώθει ανασφάλεια, χάνεται και ως εκ τούτου βρίσκεται μπλεγμένη σε καταστάσεις και μονοπάτια που δε γνωρίζει. Η φύση του Σκορπιού δε συγκλίνει πουθενά με τη φύση της Αφροδίτης. Η Αφροδίτη στο Σκορπιό γίνεται αισθησιακή με έναν υπόγειο ίσως και χειριστικό τρόπο, κτητική, μελαγχολική, πιεστική και ζηλιάρα σε σημείο που γίνεται εκδικητική και μνησίκακη, οπότε μην παραξενευτείτε (εάν και το προσωπικό σας ωροσκόπιο δηλώνει κάτι τέτοιο) αν δείτε τον εαυτό σας ή το σύντροφό σας να μεταμορφώνεται σε κάτι τέτοιο. Η αγάπη για εκείνη πηγαίνει χέρι χέρι με την αποκλειστικότητα, και ως εκ τούτου είναι ιδιαίτερα πιστή και αφοσιωμένη. Οποιαδήποτε παρέκκλιση από αυτό, θα ήταν απλώς ένα λάθος! Είναι βαθιά συναισθηματική και ιδιαιτέρως σεξουαλική, μια σωστή «αφέντρα» που απαιτεί και διεκδικεί! Το πέπλο της συγχώρεσης και της ευπιστίας έχει ήδη πάει περίπατο και τώρα τη βλέπουμε να φοράει μία Πλουτώνια φορεσιά. Βεβαίως, μη ξεχνάμε ότι ο πλανήτης της αγάπης "κατοικεί" πλέον στο ζώδιο του πάθους και της μεταμόρφωσης, και ως εκ τούτου μπορεί να γίνουμε λίγο άτακτοι, να αφήσουμε κατά μέρους τους τρόπους και τη "σωστή" συμπεριφορά και να αναζητούμε "πικάντικες" περιπτύξεις, να γίνουμε επιθετικοί, και να επιδοθούμε σε παιχνίδια εξουσίας. Βεβαίως η θέση αυτή της Αφροδίτης είναι ευνοϊκή για τα ζώδια του Νερού, αλλά μέρος αυτής της εύνοιας σε οικονομικά και αισθηματικά ζητήματα θα λάβουν και οι Ταύροι.

Η Αφροδίτη από το Σκορπιό μας θυμίζει τους συναισθηματικούς δεσμούς μας και τι είναι αυτό το οποίο μας κρατάει πραγματικά μαζί με το σύντροφό μας. Η αγάπη δεν είναι μόνο ρομαντισμός και αισθήματα, οι σχέσεις δεν αρκούνται απλώς στο να περνάμε χρόνο μαζί. Τα λόγια δεν έχουν καμία αξία αν δεν υπάρχουν οι πράξεις να τα στηρίζουν και η επιπολαιότητα και η χαλαρότητα των συναισθημάτων όχι μόνο μας αφήνουν αδιάφορους, αλλά μας γεμίζουν κενά και απογοήτευση. Η σεξουαλική επαφή γίνεται μία βαθιά, έντονη και μεταμορφωτική εμπειρία και όχι απλώς μια σαρκική επαφή. Η Αφροδίτη στο Σκορπιό μάς ρωτάει "Τι αξίζει η σχέση σας; Πόσο βαθιά και ουσιαστικά συνδέεστε με το σύντροφό σας;" και ανάλογα με το πόσο ισχυρή είναι η επιρροή της στο προσωπικό ωροσκόπιο του καθενός από εμάς, απαιτεί μία απάντηση που θα είναι δύσκολο να της αρνηθούμε!


Η φαινομενικά ανάδρομη πορεία της

Η Αφροδίτη γυρίζει ανάδρομη μόνο μία φορά κάθε 19 μήνες και η ανάδρομη πορεία της διαρκεί περίπου 6 εβδομάδες. Στις 8 Οκτωβρίου, έχοντας ήδη φτάσει στην 13η μοίρα του Σκορπιού και έχοντας ήδη συναντήσει (με όψη συνόδου) τον φλογερό και παθιασμένο Άρη, γυρίζει ανάδρομη. Η αδύναμη Αφροδίτη υποτάσσεται μπροστά στο μεγαλείο του πανίσχυρου Άρη (βρίσκεται σε κυριαρχία στο ζώδιο του Σκορπιού) και αυτή η σεξουαλική συνάντηση συμβαίνει λίγο μετά τη Νέα Σελήνη στην Παρθένο και σχεδόν ταυτόχρονα με την σύνοδο Ερμή και Κρόνου από το ζώδιο του Ζυγού. Η Νέα Σελήνη προωθεί νέα ξεκινήματα και μαζί με την είσοδο της Αφροδίτης στο Σκορπιό ξεκινάει μία διαδικασία τόσο αναγέννησης στις σχέσεις μας και τα οικονομικά μας όσο και επαναπροσδιορισμού της προσωπικής μας αξίας. Η ανάδρομη πορεία της ολοκληρώνεται στις 18 Νοεμβρίου που από την 27η μοίρα του Ζυγού, ορθοδρομεί για να ξαναπεράσει στο ζώδιο του Σκορπιού. Η επίδραση της ανάδρομης Αφροδίτης θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή στις 20 Δεκεμβρίου τότε που η Αφροδίτη περνάει πάλι από τη 13η μοίρα του Σκορπιού, μοίρα από την οποία είχε ξεκινήσει η προηγούμενη ανάδρομη πορεία της. Το σημείο αυτό είναι τόσο έντονο ενεργειακά όσο και η ανάδρομη πορεία της. Η Αφροδίτη αφήνει το ζώδιο του Σκορπιού για να περάσει στον παιχνιδιάρικο και ανάλαφρο Τοξότη στις 7 Ιανουαρίου 2011.


Να θυμηθώ τι δεν πρέπει να κάνω...

Κατά την ανάδρομη πορεία της όλα αυτά που κυβερνάει η Αφροδίτη γίνονται λιγότερο φανερά, ατονούν και φαίνεται να μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα. Δεν είναι κατάλληλη περίοδος για αγορά ρούχων ή κοσμημάτων, για αλλαγές στο προσωπικό μας στυλ και εμφάνιση όπως επίσης ούτε και για αισθητικές επεμβάσεις. Καλό θα ήταν τέτοιου είδους αλλαγές που έχουν να κάνουν με την εμφάνισή μας όπως επίσης και με το χώρο του σπιτιού μας (διακόσμηση, ανακαίνιση) να αποφευχθούν εκτός και αν η απόφαση τέτοιων ενεργειών λήφθηκε την περίοδο της ορθής πορείας της Αφροδίτης.

Η έννοια της συντροφικότητας και των σχέσεων υποβιβάζεται, οπότε δεν θα ήταν συνετή η πραγματοποίηση ενός γάμου και γενικά μεγάλων κοινωνικών εκδηλώσεων και επαφών. Επίσης, η σύναψη μιας νέας σχέσης εγκυμονεί κινδύνους, μιας και είναι πιθανό, όταν η Αφροδίτη ορθοδρομήσει να μετανιώσουμε για την επιλογή μας. Για τους ίδιους λόγους καλό θα ήταν να μη παρθούν οριστικές αποφάσεις για την πορεία μιας σχέσης ή ενός γάμου οπότε ένας χωρισμός ή ένα διαζύγιο θα ήταν εξίσου λάθος την περίοδο αυτή. Αν είστε στο μέσο διαπραγματεύσεων θα τις δείτε να καθυστερούν. Άλυτα θέματα προσωπικής ή οικονομικής φύσης από το παρελθόν, επανέρχονται στο προσκήνιο και απαιτούν την επίλυση τους. Δεδομένου ότι θα προκύψουν θέματα του παρελθόντος, ίσως επανέλθει ένας παλιός έρωτας, ή αισθανθείτε νοσταλγία για κάποια παλιά ή χαμένη αγάπη. Η ζήλια και η κτητικότητα στις οποίες είχαμε παραδοθεί κατά την ορθή πορεία της Αφροδίτης φαίνεται ότι τώρα μετριάζονται. Από την ανάδρομη πορεία της Αφροδίτης φαίνεται να επηρεάζονται περισσότερο οι εκπρόσωποι του σταθερού σταυρού (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι) του πρώτου δεκαημέρου.


Οι όψεις της Αφροδίτης με άλλους πλανήτες κατά την περίοδο παραμονής της στο ζώδιο του Σκορπιού


08/09 Αφροδίτη χιαστί με Δία και Ουρανό
Με την είσοδο της στον Σκορπιό, η Αφροδίτη σχηματίζει μια 150αρα ισχυρής δυναμικής με το Δία και τον Ουρανό προκαλώντας μια τάση για ανεξαρτησία, ελευθερία αλλά και υπερβολή στις απολαύσεις. Οτιδήποτε ασυνήθιστο ή εκκεντρικό μας κεντρίζει τώρα το ενδιαφέρον. Δεν αποκλείεται αυτή την περίοδο να προκληθούν εντάσεις και πάθη σε μια στενή σχέση λόγω συγκρουόμενων επιθυμιών.

12/09 Αφροδίτη εξάγωνο με Πλούτωνα
Το εξάγωνο που θα σχηματίσει σήμερα με τον Πλούτωνα, θα λειτουργήσει εξισορροπιστικά και θα παραμερίσουμε την υπέρμετρη αισιοδοξία των προηγούμενων ημερών ώστε να αναλογιστούμε τα βαθύτερα συναισθήματά μας. Θα είναι πιο εύκολο να συνειδητοποιήσουμε τις κρυφές μας επιθυμίες. Αν και πιθανόν να έχουμε τη διάθεση να αφήσουμε εκτεθειμένα τα συναισθήματά μας, καλό θα ήταν να κρατήσουμε κάποιες επιφυλάξεις, διότι υπάρχει ο κίνδυνος εκμετάλλευσης. Ωστόσο είναι μια καλή ευκαιρία για την ανανέωση του προσωπικού μας χώρου.

03/10 Αφροδίτη σύνοδο με Άρη
Αυτή την περίοδο θα έχουμε μια ιδιαίτερα ερωτική διάθεση όπου τα φλερτ και οι απολαύσεις θα κυριαρχούν. Με αυξημένο ρομαντισμό και έλξη για το αντίθετο φύλο, θα αναζητάμε έντονες συγκινήσεις οποιασδήποτε μορφής. Πολύ καλή στιγμή για ένα δείπνο υπό το φως των κεριών, καλό θα ήταν όμως να προσέξουμε την υπερβολική γενναιοδωρία. Παρά τη θετική διάθεση, δεν αποκλείεται να υπάρξουν και τάσεις ανταγωνισμού ή εγωκεντρισμού.

08/10 Αφροδίτη ανάδρομη στις 13ο Σκορπιού

01/11 Αφροδίτη εξάγωνο με Πλούτωνα
Η όψη αυτή θα φανεί αρκετά βοηθητική στην προσπάθειά μας να επιδιώξουμε ορισμένες από τις βαθύτερες επιθυμίες μας, αρκεί να έχουμε το απαραίτητο θάρρος και την τόλμη στις κινήσεις μας.

08/11 Αφροδίτη ανάδρομη στο Ζυγό, τρίγωνο με Ποσειδώνα και Χείρωνα
Με την επιστροφή της Αφροδίτης στον Ζυγό, σχηματίζει τρίγωνο με τον Ποσειδώνα και τον Χείρωνα εντείνοντας την ευαισθησία μας απέναντι στα αισθήματα των άλλων. Νιώθουμε έντονα την ανάγκη να εκφράσουμε την αγάπη μας με μεγαλύτερη ανιδιοτέλεια. Με αρκετό ιδεαλισμό, έμπνευση και ένστικτο έχουμε τη διάθεση να προσφέρουμε, να δημιουργήσουμε και να συναναστραφούμε με τους γύρω μας.

18/11 Αφροδίτη ορθόδρομη στην 27ο Ζυγού

08/12 Αφροδίτη εξάγωνο με Πλούτωνα
Η Αφροδίτη σχηματίζει για δεύτερη φορά εξάγωνο ακριβείας με τον Πλούτωνα σήμερα, έχουμε λοιπόν μια ακόμα ευκαιρία για να έρθουμε σε επαφή με τις βαθύτερες ανάγκες και επιθυμίες μας. Αν αξιοποιήσουμε σωστά αυτή τη διέλευση, είναι αρκετά πιθανή η αναγέννηση των προσωπικών μας αισθημάτων.

04/01 Αφροδίτη τετράγωνο με Ποσειδώνα και Χείρωνα, τρίγωνο με Δία και Ουρανό
Σήμερα η Αφροδίτη σχηματίζει τετράγωνο ακριβείας με τον Ποσειδώνα και τον Χείρωνα αλλά και τρίγωνο με το Δία και τον Ουρανό. Μία σύνθετη όψη με πολλά ενδεχόμενα αναλόγως και των αστρολογικών παραγόντων στον προσωπικό μας χάρτη. Υπάρχει η πιθανότητα να νιώσουμε ένα αίσθημα ανικανοποίητου και να μεγεθύνουμε τα προβλήματα μας χωρίς ωστόσο αυτή μας η αντίληψη να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Πιθανόν τώρα να βλέπουμε τη αρνητική πλευρά των πραγμάτων, να αντιλαμβανόμαστε μια έλλειψη αρμονίας και κατανόησης και να αδυνατούμε να συντονιστούμε με τους άλλους. Δεν αποκλείεται όμως αυτή μας η διάθεση να προέρχεται από εμάς τους ίδιους επειδή έχουμε τώρα την τάση να λειτουργούμε περισσότερο με την καρδιά παρά με τη λογική.

Από την άλλη πλευρά, αν καταφέρουμε να διαχειριστούμε αυτές τις αρνητικές τάσεις, θα έχουμε τη δυνατότητα να επωφεληθούμε από τις ευεργετικές δυνάμεις του Δία και του Ουρανού. Η γοητεία και η λάμψη μπορούν να μας κάνουν περιζήτητους αυτή την περίοδο και να έχουμε την ευκαιρία για καινούργιες επαφές και φιλίες. Πρωτότυπες ιδέες για διασκέδαση αλλά και κάποιες κοινωνικές, αισθηματικές ή επιχειρηματικές ευκαιρίες είναι πολύ πιθανές. Μπορεί τώρα να αισθανόμαστε ζεστασιά και αγάπη και να επιδιώκουμε με κάθε τρόπο να κάνουμε τους άλλους ευτυχισμένους.


Πως θα επηρεάσει η Αφροδίτη κάθε ζώδιο ξεχωριστά
Για την καλύτερη πληροφόρηση σας, διαβάστε και το ζώδιο του ωροσκόπου σας

ΚΡΙΟΣ
Η είσοδος της Αφροδίτης στο Σκορπιό θα εμβαθύνει ίσως και θα περιπλέξει τις σχέσεις σας. Ο πλανήτης της αγάπης και του χρήματος περνάει στον οίκο του πάθους και των κοινών οικονομικών και οφειλών. Στον όγδοο οίκο βρίσκουμε τις εσωτερικές συγκρούσεις που βιώνουμε προκειμένου να αποδεχτούμε την σκοτεινή πλευρά του εαυτού μας χωρίς όμως να την αφήσουμε να κυριαρχήσει και να μας ελέγξει. Είναι ένας αρκετά πολύπλευρος οίκος και το πέρασμα πλανητών από εκεί είναι ιδιαίτερα δύσκολο αλλά και πανίσχυρο. Είναι ο οίκος στον οποίο το κουκούλι μεταμορφώνεται και φανερώνεται η πεταλούδα.
Η Αφροδίτη στο Σκορπιό τονίζει για εσάς την ανάγκη για μεταμόρφωση, αναγέννηση, και την ανάγκη ότι κάτι πρέπει να «πεθάνει» ώστε να αναγεννηθεί. Έτσι, είναι πιθανό να δείτε τις σεξουαλικές σας σχέσεις να μεταμορφώνονται, ειδικότερα αν δεν έχετε ιδιαίτερη αυτοπεποίθηση στον τομέα αυτόν. Καλό θα ήταν να αφήσετε κατά μέρους τη μυστικοπάθεια ώστε να φανούν τα πραγματικά σας συναισθήματα. Προσέξτε μόνο, μην χρειαστεί να κάνετε αρκετούς συμβιβασμούς σε σημείο που μπορεί να θιγούν η ακεραιότητα και οι αξίες σας. Σε οικονομικό επίπεδο η Αφροδίτη σάς «διδάσκει» την αξία της επένδυσης και των κατάλληλων οικονομικών χειρισμών. Στην ανάδρομη πορεία της θα εισέλθει στον έβδομο οίκο σας οπότε ίσως προκύψουν θέματα με παλιές συνεργασίες σας ή ίσως έχετε αμφιβολίες και δεύτερες σκέψεις για το γάμο σας.

ΤΑΥΡΟΣ
Με την Αφροδίτη στον 7ο οίκο του ωροσκοπίου σας, ευνοούνται οι συμφωνίες για κάποια συνεργασία αλλά και οι σχέσεις σας. Αυτό το διάστημα θα είστε ιδιαίτερα κοινωνικοί και θα ασχοληθείτε περισσότερο με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Αν αισθάνεστε πως έχει χαθεί το πάθος στον γάμο ή τη σχέση σας, αυτή είναι η ιδανική θέση της Αφροδίτης για να αναζωπυρώσετε τον έρωτά σας. Δείξτε το ενδιαφέρον σας στον σύντροφό σας και προσπαθήστε να αξιοποιήσετε τον ελεύθερο σας χρόνο για να κάνετε μαζί κάτι που σας ευχαριστεί.
Για τους αδέσμευτους, υπάρχει η πιθανότητα τώρα να αναζητήσετε έναν σύντροφο μέσα από τον κοινωνικό σας περίγυρο. Με το πέρασμα της ανάδρομης Αφροδίτης στον Ζυγό, στον 6ο οίκο σας, εστιάζετε το ενδιαφέρον σας σε θέματα δουλειάς, διατροφής αλλά και υγείας. Είναι μια καλή στιγμή για να βρείτε την διασκέδαση μέσα από έναν υγιή τρόπο ζωής, να ακολουθήσετε μια ισορροπημένη διατροφή και να δραστηριοποιηθείτε σε θέματα που ικανοποιούν τόσο την ψυχή όσο και το σώμα σας. Θα έχετε την ευκαιρία επίσης να τακτοποιήσετε ορισμένες εκκρεμότητες της καθημερινότητας.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Με το πέρασμα της Αφροδίτης στο Σκορπιό, μπορεί οι εγκεφαλικές σας διεργασίες να «χτυπήσουν κόκκινο». Η εγκεφαλική σύνδεση και επικοινωνία είναι πολύ σημαντικές για εσάς, αλλά τώρα καλείστε να δημιουργήσετε βαθύτερες συναισθηματικές σχέσεις, με το να μοιράζεστε τις επιθυμίες, τις ανάγκες και τις φιλοδοξίες σας.
Αν είστε αδέσμευτοι, είναι πιθανό να αναζητήσετε τον έρωτα στον εργασιακό σας χώρο. Ο έκτος οίκος είναι ο οίκος της υγείας, της καθημερινής εργασιακής ρουτίνας και της υπηρεσίας στους άλλους και ως εκ τούτου είναι πιθανό να σας απασχολήσουν σχετικά θέματα. Η Αφροδίτη όμως έχει την τάση να μας κάνει νωθρούς, οπότε φροντίστε να είστε διαθέσιμοι για τους άλλους όταν ζητούν τη βοήθειά σας, όπως επίσης και να μην επιδοθείτε σε απολαυστικές καταχρήσεις. Καλό θα ήταν να διασκεδάσετε ακολουθώντας έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής και φροντίστε να έχετε μία περισσότερο ισορροπημένη διατροφή. Μπαίνοντας ανάδρομη στον πέμπτο σας οίκο είναι πιθανό να έλθετε αντιμέτωποι με την ανάμνηση (ή το φάντασμα) μιας παλιάς σχέσης, ή αν είστε γονείς μπορεί να προκύψουν θέματα που αφορούν τα παιδιά σας, τα οποία θα πρέπει να χειριστείτε και να αντιμετωπίσετε.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Η Αφροδίτη στον οίκο του έρωτα, της δημιουργίας και των παιδιών, θα σας δώσει την ευκαιρία να ανανεώσετε τις ερωτικές σας σχέσεις και να διασκεδάσετε με τα παιδιά σας (εάν έχετε) ή άλλα νεαρά άτομα. Δεν αποκλείεται να εξετάσετε και το ενδεχόμενο ενός απογόνου. Η ανάγκη να εκφραστείτε είναι πολύ έντονη και θα έχει έναν ευχάριστο αντίκτυπο στις οικείες σας σχέσεις. Αισθάνεστε μεγαλύτερη ζεστασιά και αγάπη με αποτέλεσμα να έρχεστε πιο εύκολα σε επαφή με τους αγαπημένους σας. Εάν είστε δεσμευμένοι, αξιοποιήστε αυτό το διάστημα για να εμβαθύνετε το δεσμό σας. Οι καλλιτεχνικές δραστηριότητες οποιασδήποτε μορφής ευνοούνται. Αφυπνίστε λοιπόν τη δημιουργικότητά σας με τη σπίθα της αγάπης και την ενίσχυση της εμπιστοσύνης για να χαρείτε τις απλές απολαύσεις της ζωής.
Το διάστημα που η Αφροδίτη θα παραμείνει στον Σκορπιό ανάδρομη, υπάρχει η πιθανότητα να αντιμετωπίσετε κάποια προβλήματα με τον/την σύντροφο, εάν οι βάσεις στη σχέση σας δεν είναι σταθερές, δεν αποκλείεται να προκληθεί ένας χωρισμός, έστω και προσωρινά. Αυτή τη στιγμή προσέχετε τις σχέσεις σας με τα παιδιά καθώς οι εντάσεις δεν θα λείπουν από την καθημερινότητα σας. Με το πέρασμα της Αφροδίτης στον Ζυγό, στον 4ο σας οίκο, θα βιώσετε μια σύντομη περίοδο όπου θα σας απασχολήσουν θέματα σπιτιού που είχατε αφήσει σε εκκρεμότητα.

ΛΕΩΝ
Η είσοδος της Αφροδίτης στο Σκορπιό επηρεάζει και φέρνει στην επιφάνεια θέματα που σχετίζονται με την οικογένεια, το σπίτι και την προσωπική σας ζωή. Έτσι, την περίοδο αυτή εμπνέεστε και δημιουργείτε μια όμορφη ατμόσφαιρα στο σπίτι σας στο οποίο αναζητάτε να περνάτε όσο το δυνατό περισσότερο χρόνο γίνεται. Οι σχέσεις με τη μητέρα σας αναθερμαίνονται και γίνονται πιο τρυφερές. Επίσης, η θέση αυτή της Αφροδίτης είναι ότι πρέπει για να αναζωπυρώσετε την ερωτική σας ζωή. Καλό θα ήταν όμως να προσέξετε το πείσμα σας και τον υπερφίαλο εγωισμό σας γιατί μπορεί να σας προκαλέσουν έστω και προσωρινά μπελάδες. Ίσως να φαίνεστε στους άλλους ότι είστε λιγότερο ευαίσθητοι και αυτό μπορεί να απογοητεύσει το άμεσο περιβάλλον σας.
Αν είστε αδέσμευτοι, είναι πιθανό να συναντήσετε τον έρωτα σε κάποια οικογενειακή συνάντηση, ή μέσω μελών και φίλων της οικογενείας σας. Κατά την ανάδρομη πορεία της, η Αφροδίτη θα μπει στον τρίτο σας οίκο, οπότε ίσως επανέλθουν στο προσκήνιο άλυτα θέματα και παρεξηγήσεις του παρελθόντος με τα αδέρφια σας και όχι μόνο…

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Mε το πέρασμα της Αφροδίτης στον οίκο της επικοινωνίας ευνοούνται οι πνευματικές και επικοινωνιακές δραστηριότητες. Ενθαρρύνεται η κοινωνική σας αλληλεπίδραση και βρίσκετε ικανοποίηση στην διανοητική διέγερση και την ανταλλαγή πληροφοριών. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να προωθήσετε τις ιδέες σας και την εμπειρογνωμοσύνη σας στους άλλους μέσα από γόνιμες συζητήσεις. Αποκαλύψτε λοιπόν τον πνευματικό σας δυναμισμό και θα προσελκύσετε τον ρομαντισμό στη ζωή σας. Κατά πάσα πιθανότητα θα έχετε κάποιες μικρές μετακινήσεις μέσα στην καθημερινότητα σας.
Με την ανάδρομη πορεία της Αφροδίτης στον Ζυγό, θα επανέλθουν στο προσκήνιο οικονομικές εκκρεμότητες που χρειάζεται να τακτοποιήσετε. Αυτή τη στιγμή θα ασχοληθείτε περισσότερο με τα υπάρχοντα και τα έσοδα σας όπως επίσης και με κάποιες αγορές που θα κάνετε για την προσωπική σας ικανοποίηση. Ένα ακόμα ενδεχόμενο είναι να αναθεωρήσετε κάποιες απόψεις σας σχετικά με το τι έχει πραγματικά αξία στη ζωή σας και αν λαμβάνετε την αγάπη, την αφοσίωση και την φροντίδα που αποζητάτε.

ΖΥΓΟΣ
Ο κυβερνήτης σας από το ζώδιο του Σκορπιού τονίζει θέματα που έχουν να κάνουν με τα υλικά αποκτήματα, το εισόδημα, και γενικά οτιδήποτε βρίσκεται στην κατοχή σας. Είναι πιθανό λοιπόν να δείτε τις επιθυμίες σας την εποχή αυτή να περιστρέφονται γύρω από τα θέματα αυτά. Ως εκ τούτου, θα κάνετε κινήσεις οι οποίες θα αποσκοπούν στον καλλωπισμό και την προσωπική σας ικανοποίηση (ότι καλύτερο για την Αφροδίτη!) και με απλά λόγια θέλετε να καλομάθετε τον εαυτό σας. Βέβαια, με την Αφροδίτη εδώ ελλοχεύει ο κίνδυνος να το παρακάνετε και να βγείτε εκτός προϋπολογισμού για αυτό προσέξτε. Η θέση της Αφροδίτης στο Σκορπιό μπορεί να κάνει εσάς, τους λάτρες της αρμονίας και τις ισορροπίας, να βιώσετε τα σκαμπανεβάσματα του έρωτα σε όλο τους το μεγαλείο. Με την ανάδρομη πορεία της, η Αφροδίτη επισκέπτεται για μία ακόμη φορά τις τελευταίες μοίρες του ζωδίου σας, κάνοντας ειδικότερα εσάς των τελευταίων ημερών να λάμπετε και να εκπέμπετε φυσικό μαγνητισμό και ζεστασιά στους γύρω σας.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Όλα τα φώτα της δημοσιότητας είναι στραμμένα πάνω σας και έχετε να ευχαριστείτε την θεά Αφροδίτη για αυτό η οποία επισκέπτεται το ζώδιο σας. Η αυτοπεποίθηση αλλά και η αυτογνωσία σας είναι τονισμένες και φαίνεται να δίνετε τώρα μεγαλύτερη έμφαση σε οτιδήποτε όμορφο και καλαίσθητο περιβάλει τη ζωή σας. Θα ασχοληθείτε περισσότερο με την αυτοπροβολή και την εμφάνισή σας, ίσως προβαίνοντας σε κάποιες αλλαγές. Όμως καλό θα ήταν να αποφύγετε τις υπερβολές γιατί μπορεί εν όψει ανάδρομης Αφροδίτης να το μετανιώσετε. Επίσης, φροντίστε μην «πέσετε στα νερά του ποταμού» εξαιτίας ενδεχόμενων ναρκισιστικών τάσεων που μπορεί να αποκτήσετε! Η ατμόσφαιρα στο άμεσο περιβάλλον σας θα είναι πιο ευχάριστη και φιλική και ως εκ τούτου αποτελείτε φυσικό πόλο έλξης για τους γύρω σας. Την περίοδο αυτή ευνοείται η καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία, η μουσική και η ποίηση μιας και ο λόγος σας έχει μια ευχάριστη και αρμονική χροιά.
Το σύντομο διάστημα που η Αφροδίτη θα ξαναπεράσει στον 12ο οίκο του ωροσκοπίου σας, θα αποστασιοποιηθείτε από τις προσωπικές σας βλέψεις και θα επικεντρωθείτε περισσότερο στα προβλήματα και τις ανησυχίες των άλλων. Έχετε την ανάγκη τώρα να κατανοήσετε καλύτερα τον κοινωνικό σας περίγυρο, καλό θα ήταν ωστόσο να αποφύγετε να πέσετε στην παγίδα του θύματος σε ότι αφορά κάποια στενή σας σχέση.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Για εσάς τους Τοξότες, η θέση της Αφροδίτης στο Σκορπιό, ξυπνάει τις κρυφές σας επιθυμίες. Ίσως να είναι μία περίοδος περισυλλογής και απομόνωσης, κάτι που σίγουρα δεν είναι του στυλ σας αλλά το νιώθετε πλέον απαραίτητο για να επαναφορτίσετε τις μπαταρίες σας και να ξεκαθαρίσετε μέσα σας θέματα τα οποία έχουν προκύψει τον τελευταίο καιρό. Επίσης, μπορεί να προκύψουν θέματα συναισθηματικής φύσης, και να αναλογιστείτε τι θυσίες πρέπει να κάνετε στο βωμό αυτών. Είστε ιδιαίτερα ευάλωτοι και αυτή την περίοδο πιστεύετε «στην ανιδιοτελή, χωρίς αντάλλαγμα αγάπη» για αυτό προσέξτε μην πληγωθείτε αργότερα. Αν είστε δεσμευμένοι, καλό θα ήταν να μοιραστείτε τον εσωτερικό σας κόσμο με το σύντροφό σας ο οποίος ήδη ανησυχεί για την απομόνωσή σας.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Η Αφροδίτη στον 11ο οίκο του ωροσκοπίου σας, αυξάνει το ενδιαφέρον σας για τους φίλους και τις ομαδικές δραστηριότητες. Μπορεί να αναμιχθείτε σε διάφορους συλλόγους, ομάδες ή κάποια λέσχη με σκοπό όχι μόνο τη διασκέδαση σας αλλά και την προσφορά. Εάν είστε δεσμευμένοι, ένα κοινό σχέδιο που έχετε με τον σύντροφο σας, θα σας φέρει πιο κοντά, συζητώντας τις ελπίδες και τα όνειρα σας θα μπορέσετε να αναζωπυρώσετε το πάθος στη σχέση σας.
Εάν είστε αδέσμευτοι, μια ρομαντική γνωριμία σε κάποια ομαδική δραστηριότητα είναι πολύ πιθανή. Με την ανάδρομη πορεία της Αφροδίτης στον 10ο οίκο σας, επανέρχονται στο προσκήνιο οι έγνοιες της καριέρας και της κοινωνικής σας θέσης. Αυτή την περίοδο θα προσπαθήσετε να εκτιμήσετε καλύτερα τα πρακτικά ζητήματα που σας απασχολούν ώστε να βρείτε λύσεις στον συγκεκριμένο τομέα.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Η Αφροδίτη στο Σκορπιό εκτινάζει την αυτοπεποίθησή σας στα ύψη, φέρνοντας ευκαιρίες στον επαγγελματικό τομέα οι οποίες κάλλιστα μπορεί να συνδυαστούν και με λίγο ρομάντζο. Έχετε ιδιαίτερη εύνοια με προϊστάμενους και συναδέλφους και νιώθετε ότι μπορείτε να καταφέρετε τα πάντα.
Αν είστε δεσμευμένοι, η βοήθεια που μπορεί να παρέχει ο ένας στον άλλον στον εργασιακό τομέα, θα εμβαθύνει το δεσμό σας, το ίδιο και οι συζητήσεις γύρω από τους στόχους και τα όνειρά σας. Οι ελεύθεροι του ζωδίου, μπορεί να γνωρίσουν, μέσω των συναδέλφων τους, κάποιο πρόσωπο που θα τους κεντρίσει το ενδιαφέρον. Η αναζήτηση του ρομαντισμού μέσα από επαγγελματικές δραστηριότητες φαίνεται να ευνοείται ιδιαίτερα.

ΙΧΘΕΙΣ
Η Αφροδίτη στον Σκορπιό ενεργοποιεί τον 9ο οίκο σας, κάνοντας αυτή την εποχή ιδανική για την ενασχόληση σας με φιλοσοφικές, θρησκευτικές ή εκπαιδευτικές δραστηριότητες, με εκδόσεις ή πολιτιστικές εμπειρίες. Η θέση αυτή της Αφροδίτης ευνοεί αρκετά την προσωπική σας ανάπτυξη. Θα έχετε αυξημένη διάθεση για περιπέτεια και μακρινά ταξίδια, δεν αποκλείεται στη διάρκεια ενός ταξιδιού να βρείτε τον προσωπικό σας ξεναγό με τον οποίο θα μοιραστείτε κάτι παραπάνω από το ενδιαφέρον για τα τοπία και την ιστορία τους! Η προσοχή σας μπορεί να στραφεί σε ξένους πολιτισμούς ή ακόμα και να μάθετε κάτι καινούργιο που σας ενδιαφέρει.
Το σύντομο διάστημα που θα επιστρέψει η Αφροδίτη ανάδρομη πλέον στον Ζυγό, 8ο οίκο σας, πιθανόν να έχετε τη διάθεση να διασκεδάσετε με κάποιο άτομο από το παρελθόν ενώ δεν αποκλείεται η εμφάνιση μιας μυστικής νέας σχέσης με μικρή όμως διάρκεια. Τα συναισθήματα σας γίνονται τώρα πιο έντονα και έχετε την επιθυμία για υπερφυσικές ή εξωπραγματικές εμπειρίες.


Για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την ανάδρομη Αφροδίτη πατήστε εδώ

Η εργασία αυτή είναι αποτέλεσμα έρευνας, συγγραφής και απόδοσης
της gold soul και της whisperer της ομάδας Editors & Staff αποκλειστικά για το MyHoroscope

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου