Γιατί και τα μεγάλα παιδιά πρέπει να έχουν ένα παιχνίδι και να το μοιράζονται με άλλα... μικρά ή μεγάλα παιδιά!

Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Η κρίσιμη μετακίνηση του Ουρανού στον Κριό

Στις 29 Μαΐου ο Ουρανός ξεκινάει – ύστερα από 84 χρόνια – ένα νέο ταξίδι στον ζωδιακό κύκλο, με την είσοδό του στον Κριό. Από αυτή τη θέση θα σημάνει την αρχή μιας νέας εποχής, καθώς θα ανατραπούν παλαιά συστήματα αξιών για να δημιουργηθούν εντελώς καινούργια.

Γράφει η Ρένα Μεντάκη

Ο Κριός είναι το πρώτο ζώδιο του ζωδιακού και ανήκει στον παρορμητικό σταυρό. Ο Ουρανός όντας επαναστατικός από τη φύση του, ευρισκόμενος σ’ αυτό το ζώδιο θα λειτουργήσει περισσότερο δυναμικά και σε πολλές περιπτώσεις αυθόρμητα και βιαστικά, λόγω της φύσης του Κριού.

Κάθε φορά που ο Ουρανός μπαίνει σε ένα νέο ζώδιο φέρνει τεράστιες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που σχετίζονται με τη φύση του πλανήτη και του ζωδίου που βρίσκεται προκειμένου να δημιουργήσει ένα καλύτερο μέλλον. Ειδικότερα, όταν ένας πλανήτης μπαίνει στο ζώδιο του Κριού, ξεκινάει μια καινούργια δράση. Ο Ουρανός συμβολίζει την πρωτοτυπία, την ανεξαρτησία, την ευρηματικότητα, τις ανακαλύψεις, την επανάσταση, την αναρχία και οτιδήποτε είναι ασυνήθιστο και εκκεντρικό.

Ο Κριός κυβερνάται από τον θεό του πολέμου τον Άρη, που του αρέσει να πέφτει στη μάχη χωρίς πολλή σκέψη και περισυλλογή. Στην αστρολογία αντιπροσωπεύει τον στρατό, τα όπλα, τους αρχηγούς, τους αντάρτες την μάχη. Μια αναδρομή στο παρελθόν θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε πώς λειτουργεί ο Ουρανός στον Κριό. Η τελευταία φορά που πέρασε από αυτό το ζώδιο ήταν η περίοδος 1927-1935. Αυτή η επταετία χαρακτηρίστηκε από την μεγαλύτερη οικονομική κρίση της σύγχρονης ιστορίας, η οποία σηματοδοτήθηκε από την «Μαύρη Τρίτη» (όπως ονομάστηκε η 29η Οκτωβρίου του 1929), όταν η κατάρρευση του χρηματιστηρίου της Wall Street παρέσυρε στην οικονομική ύφεση όλες τις βιομηχανικές χώρες στο «μεγάλο κραχ», για μια 10ετή τουλάχιστον περίοδο.

Παράλληλα, αναδύθηκαν ορισμένα από τα πιο στρατιωτικοποιημένα και εθνικιστικά καθεστώτα που με την πολιτική τους οδήγησαν στο θάνατο περισσότερους από 50.000.000 ανθρώπους. Ο Χίτλερ και ο Μουσολίνι που έχουν μείνει στην ιστορία ως τους μεγαλύτερους δικτάτορες όλων των εποχών κατέλαβαν την εξουσία εκείνη την περίοδο και δρομολόγησαν τις εξελίξεις για τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Παρά το γεγονός ότι ο Ουρανός έχει συνδεθεί με μεγάλες αναταραχές στην πολιτική και την κοινωνία, είναι πολύ ευνοϊκός όσον αφορά στις επιστήμες, τις ανακαλύψεις και το πνεύμα. Το ίδιο διάστημα λοιπόν δημιουργήθηκαν τα επιβατηγά αεροπλάνα, που αποτέλεσαν το νέο μέσον μετακίνησης, δημιουργήθηκαν αρκετές αεροπορικές εταιρείες, καθώς επίσης και η τηλεόραση. Επίσης ανακαλύφθηκε η πενικιλίνη, η ηλεκτρική ξυριστική μηχανή, ο πλανήτης Πλούτωνας, το νετρόνιο, διατυπώθηκε η θεωρία της εξέλιξης του Δαρβίνου και κατακτήθηκε η τεχνογνωσία για τη διάσπαση του ατόμου. Οι γυναίκες άρχισαν να αποκτούν δικαίωμα ψήφου, ενώ καταργήθηκε και η ποτοαπαγόρευση.

Στον ελλαδικό χώρο πάρθηκαν για πρώτη φορά μέτρα κατά της δράσης των κομμουνιστών, σημειώθηκε διάσπαση μεταξύ κράτους και Εκκλησίας για τη ρευστοποίηση της μοναστηριακής περιουσίας, και ιδρύθηκε ο πρώτος ραδιοφωνικός σταθμός. Αξίζει να σημειωθεί ότι τις δυο από τις τέσσερις φορές που η Ελλάδα κήρυξε πτώχευση (το 1843 και το 1932), ο Ουρανός βρισκόταν στον Κριό. Ο Κριός όμως σχετίζεται και με τη φωτιά, την θερμότητα, και τη σεισμική δραστηριότητα. Έτσι, στις 22/4/1928 ένας σφοδρότατος σεισμός ισοπέδωσε την Κόρινθο και το Λουτράκι, ενώ στις 26/9/1932 σεισμός εντάσεως επτά βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ προκάλεσε το θάνατο 161 ατόμων στην Ιερισσό της Χαλκιδικής και κατέστρεψε πολλές μονές του Αγίου Όρους.

Τι μπορούμε να περιμένουμε λοιπόν αυτή την φορά από την είσοδο του Ουρανού στον Κριό; Από τις 29 Μαΐου μέχρι τις 14 Αυγούστου ο Ουρανός θα διανύσει μόνο την μηδενική μοίρα του Κριού, για να ξαναπεράσει στους Ιχθύες. Η μηδενική μοίρα του Κριού είναι μια κρίσιμη μοίρα που φανερώνει θυσίες. Η αντιπαλότητα ανάμεσα σε ομάδες ή και χώρες θα αυξηθεί και είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν εξεγέρσεις με βία και τρομοκρατία. Την επόμενη επταετία (από 12/3/2011 έως 6/3/2019) θα αναδειχθούν νέοι επιστήμονες, ερευνητές, στρατιωτικοί, τυχοδιώκτες και εγκληματίες. Ο στρατός και οι αστυνομικές δυνάμεις θα παίξουν ενεργό ρόλο στο πολιτικό σκηνικό, ενώ όταν δημιουργηθεί το τετράγωνο με τον Πλούτωνα από τον Αιγόκερω, η τρομοκρατία θα ενταθεί και ίσως υπάρξουν ακόμα και στρατιωτικά πραξικοπήματα. Η δημιουργία νέων πολύ εξελιγμένων όπλων θα είναι μια ακόμα καινοτομία του Ουρανού, ενώ θα υπάρξουν βίαιες συγκρούσεις και τοπικοί πόλεμοι. Οι προσωπικές σχέσεις θα γίνουν πιο φιλελεύθερες, ο θεσμός του γάμου ίσως αμφισβητηθεί (με την αντίθεση που θα σχηματίσει με τον Κρόνο από τον Ζυγό) και πολλά ζευγάρια θα επιλέξουν την ελεύθερη συμβίωση. Τέλος ένα πολύ επίφοβο σενάριο είναι η αύξηση της ηφαιστειακής δραστηριότητας, αλλά και η καταστροφή μεγάλου μέρους της γης από πυρκαγιές.


Σε προσωπικό επίπεδο ο Ουρανός θα δημιουργήσει ριζικές αλλαγές στον τομέα του ωροσκοπίου που θα βρεθεί, που θα περιέχουν το στοιχείο της έκπληξης, καθώς θα βρεθούμε απροετοίμαστοι… Ωστόσο η καλύτερη τακτική είναι να αποδεχτούμε τα γεγονότα και να τα αφήσουμε να εξελιχθούν ομαλά. Για καλύτερη ενημέρωση, διαβάστε και το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται ο ωροσκόπος σας.


Κριός
Το πέρασμα του Ουρανού στο ζώδιό σας θα σημάνει μεγάλες αλλαγές τόσο στην προσωπικότητά σας όσο και στην εμφάνισή σας. Είναι πολύ πιθανό τα επόμενα χρόνια να θελήσετε να κάνετε καινοτομίες και να υιοθετήσετε ένα μοντέλο ζωής που θα απαιτεί περισσότερη δράση. Η ενασχόληση με άγνωστα – μέχρι τώρα – θέματα, θα σας οδηγήσει σε μια νέα πορεία που μπορεί να γίνει αιτία να αλλάξετε μέχρι και την επαγγελματική σας πορεία. Μπορεί επίσης να θελήσετε να εντρυφήσετε σε μελέτες κάπως ασύμβατες με τα στάνταρντ σας, όπως είναι η αστρολογία, η μεταφυσική, ή η προηγμένη τεχνολογία. Σημαντικές αλλαγές θα υποστεί και το φιλικό σας περιβάλλον, καθώς θα νιώσετε την ανάγκη να «αποτραβηχτείτε» από κάποιους ανθρώπους και να ανοίξετε έναν νέο κύκλο. Κατά την διάρκεια αυτής της διέλευσης όλα είναι πιθανά, ακόμα και το να σκεφτείτε την αλλαγή του ονόματος, της θρησκείας, ή της χώρας διαμονής σας.

Ταύρος
Στις 29 Μαΐου ο Ουρανός θα περάσει από τον δωδέκατο ηλιακό σας Οίκο, στον οποίο θα παραμείνει μέχρι το 2019, με ένα μικρό διάλειμμα από τις 15/8/10 έως 12/3/11. Σ’ αυτό το διάστημα ο Ουρανός θα ανοίξει τις πύλες του ασυνειδήτου σας και θα σας δώσει την ευκαιρία να κάνετε έναν απολογισμό των πεπραγμένων σας, κυρίως αυτών που σχετίζονται με τον επαγγελματικό τομέα. Ο Ουρανός κυβερνάει τον τομέα της καριέρας σας και παράλληλα σχετίζεται με τις φιλίες, με τις αποκαλύψεις και τις εκπλήξεις. Είναι λοιπόν πολύ πιθανό να γνωρίσετε άτομα που θα σας βοηθήσουν να ξεκαθαρίσετε τι είναι αυτό που θέλετε να κάνετε στη ζωή σας και να καταστρώσετε τα νέα σας σχέδια. Κάποιες ξαφνικές ιδέες μπορεί να γίνουν η κινητήρια δύναμη που θα σας οδηγήσει στη νέα σας πορεία, ενώ η διαίσθησή σας - που πραγματικά θα απογειωθεί - θα καθοδηγήσει τα βήματά σας.

Δίδυμοι
Στις 29 Μαΐου ο Ουρανός αποχωρεί από τον τομέα της καριέρας σας, στον οποίο βρισκόταν τα τελευταία επτά χρόνια, προκαλώντας σας ανεξήγητες ανατροπές. Η νέα θέση του στον Κριό, είναι σαφώς πολύ πιο ευνοϊκή για σας και θα σας προσφέρει μεγάλες ευκαιρίες. Οι ελπίδες, οι στόχοι και οι φιλοδοξίες σας θα αρχίσουν ξαφνικά να πραγματοποιούνται σχεδόν χωρίς καμία προσπάθεια από μέρους σας. Μέσα από απρόβλεπτες καταστάσεις θα δημιουργήσετε νέες επαφές και φιλίες που θα σας βοηθήσουν να πιστέψετε στον εαυτό σας και να βάλετε σε εφαρμογή ακόμα και τα πιο τολμηρά σας σχέδια. Από την άλλη ο αποχωρισμός από παλιούς φίλους ίσως είναι η δική σας επιλογή, καθώς θα νιώσετε ότι κάποια άτομα δεν «χωρούν» πια στη ζωή σας. Τα ταξίδια στο εξωτερικό και η ενασχόληση με διαφορετικές κουλτούρες και πολιτισμούς θα γίνουν μέρος της ζωής σας.

Καρκίνος
Η διέλευση του Ουρανού από το μεσουράνημα του ωροσκοπίου σας πρόκειται να δημιουργήσει μεγάλες αλλαγές στον τομέα της καριέρας σας τα επόμενα επτά χρόνια. Όσοι βρίσκεστε σε μια δουλειά που δεν σας επιτρέπει να λειτουργείτε όπως θέλετε, ή που νιώθετε ότι πιέζεστε, σύντομα θα επαναστατήσετε και θα αναζητήσετε κάτι άλλο. Αν πάλι είστε ήδη ανεξάρτητοι, είναι πιθανό να πραγματοποιήσετε ριζικές αλλαγές στο υπάρχον επάγγελμά σας, ή ακόμα και να αλλάξετε εντελώς κατεύθυνση. Καλό θα είναι, ωστόσο, να μην δράσετε απερίσκεπτα και προβείτε σε αλλαγές για τις οποίες θα μετανιώσετε. Ό,τι κι αν κάνετε, το σίγουρο είναι πως θα αντιμετωπίσετε δυσκολίες, όπως συμβαίνει με κάθε νέο ξεκίνημα. Δεν θα πρέπει όμως να εγκαταλείψετε τις προσπάθειες. Εξάλλου, ανήκετε σ’ αυτούς που διαθέτουν και πείσμα και υπομονή, που τώρα θα σας χρειαστούν περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Λέων
Η είσοδος του Ουρανού στο ζώδιο του Κριού στις 29 Μαΐου σηματοδοτεί νέες περιπέτειες για σας, τις οποίες θα απολαύσετε στο έπακρο. Καθώς ο Ουρανός κυβερνάει τον τομέα του γάμου σας, είναι πολύ πιθανό – όσοι είστε ελεύθεροι – να ερωτευτείτε ένα άτομο από άλλη χώρα, το οποίο θα επηρεάσει την φιλοσοφία και τη στάση σας απέναντι στη ζωή, ή θα το ακολουθήσετε στη χώρα του. Ακόμα και αν είστε ήδη παντρεμένοι, μέσα από απρόβλεπτα γεγονότα, ή και από ταξίδια στο εξωτερικό, θα αποκτήσετε μια νέα θεώρηση των πραγμάτων, που θα δώσει νέες διαστάσεις στην πορεία σας. Πολλοί από σας θα σκεφτείτε την πιθανότητα να ξεκινήσετε κάποιες σπουδές, ακόμα και αν είστε μεγαλύτερης ηλικίας. Νομικές υποθέσεις που θα προκύψουν την επόμενη επταετία θα αποβούν προς όφελός σας και δεν αποκλείεται να σας δημιουργήσουν αναπάντεχες ευκαιρίες.

Παρθένος
Στις 29 Μαΐου, ο ριζοσπαστικός Ουρανός αποχωρεί από τους Ιχθείς και τον τομέα των σχέσεών σας και περνάει στον όγδοο ηλιακό σας Οίκο, που σχετίζεται με κοινά οικονομικά, υλικά αγαθά, ακίνητα, κληρονομιές και σεξουαλικότητα. Έτσι, σιγά-σιγά οι σχέσεις σας θα αρχίσουν να σταθεροποιούνται, με αποτέλεσμα να απελευθερωθείτε περισσότερο σεξουαλικά και να απαλλαγείτε από ταμπού που σας περιόριζαν. Πολλοί από σας θα ενδιαφερθείτε περισσότερο για τα χρήματα και είναι πιθανό να κάνετε κάποιες επενδύσεις που θα σας αποφέρουν κέρδος. Πιθανά κέρδη μπορεί να έρθουν ακόμα και από εντελώς απρόβλεπτες πηγές όπως για παράδειγμα μέσω ενός τυχερού παιγνιδιού, ή μιας απρόσμενης κληρονομιάς που θα αλλάξει τη ζωή σας. Κάποιοι άλλοι πάλι, θα ασχοληθείτε με την ψυχολογία και την ανθρώπινη συμπεριφορά, γεγονός που θα σας οδηγήσει σε έναν νέο κύκλο επταετούς ανάπτυξης και αλλαγής.

Ζυγός
Οι σχέσεις σας πρόκειται να δοκιμαστούν την ερχόμενη επταετία από την διέλευση του Ουρανού στον Κριό. Ο Ουρανός – ο πλανήτης των αλλαγών – δεν αγαπά την σταθερότητα και θα κάνει τα πάντα προκειμένου να σας αποσταθεροποιήσει. Έτσι, όσοι έχετε ήδη μια σχέση ή είστε παντρεμένοι, θα βιώσετε απρόβλεπτα γεγονότα που σκοπό θα έχουν να σας ταρακουνήσουν και να σας δώσουν το έναυσμα για αλλαγές. Αν έχει επέλθει η ρουτίνα στη σχέση σας και διατηρείται απλά για να υπάρχει, ή αν νιώθετε να πιέζεστε μέσα στη σχέση σας, τα γεγονότα θα είναι πολύ πιο βίαια και ανατρεπτικά. Οι χωρισμοί θα είναι ξαφνικοί και εσείς θα πρέπει να αξιολογήσετε την κατάσταση ώστε να αποφασίσετε αν θα είναι σύντομοι ή μόνιμοι. Αν είστε ελεύθεροι, ο Ουρανός θα σας φέρει ξαφνικούς έρωτες που μπορεί να καταλήξουν ακόμα και σε ένα βιαστικό γάμο που θα αλλάξει ριζικά τη ζωή σας.

Σκορπιός
Η είσοδος του Ουρανού στον Κριό από τις 29 Μαΐου πρόκειται να αλλάξει ριζικά την καθημερινότητά σας και τον τρόπο που δουλεύετε. Η ελευθερία και η ανεξαρτησία θα σας γίνουν αναγκαίες, με αποτέλεσμα να αναζητήσετε ακόμα και μια νέα πορεία. Δεν αποκλείεται ακόμα να νοσταλγήσετε ξαφνικά κάποια όνειρα που είχατε στο παρελθόν και να αποφασίσετε να τα υλοποιήσετε έστω και τώρα. Για κάποιους από σας οι αλλαγές θα έρθουν χωρίς να το περιμένετε, ίσως και χωρίς την θέλησή σας και, παρά την αρχική σας αναστάτωση, θα έχετε την ευκαιρία να επιλέξετε κάτι διαφορετικό που σίγουρα θα ταιριάζει περισσότερο στις ικανότητές σας. Η νέα θέση του Ουρανού θα σας δώσει επίσης την ευκαιρία να ασχοληθείτε περισσότερο με την φυσική σας κατάσταση, να αλλάξετε τις συνήθειές σας, να εντάξετε στο πρόγραμμά σας την γυμναστική ή να ακολουθήσετε μια πιο υγιεινή διατροφή.

Τοξότης
Είναι γεγονός ότι η νέα θέση του Ουρανού είναι ιδιαίτερα ευνοϊκή για σας. Εξάλλου, μετά από όσα έχετε περάσει τα τελευταία χρόνια, πραγματικά είναι σαν να σας το χρωστάει η ζωή. Στις 29 Μαΐου λοιπόν, ξεκινάει η νέα πορεία του Ουρανού σ’ έναν από τους πιο ευνοϊκούς τομείς του ωροσκοπίου σας, που σχετίζεται με την δημιουργικότητα, τα χόμπι, τα παιδιά, τις επιχειρήσεις, την αγάπη, αλλά και τα τυχερά παιγνίδια. Από αυτή τη θέση θα σας φέρει αναπάντεχες ευκαιρίες που θα σας επιτρέψουν να ζήσετε ίσως την πιο όμορφη επταετία της ζωής σας. Η δημιουργικότητα, οι ιδέες σας, αλλά και η ενασχόλησή σας με νέες δραστηριότητες θα σας δώσουν την ευκαιρία να δημιουργήσετε μια νέα πραγματικότητα, πολύ πιο ουσιαστική αλλά και πολύ πιο γενναιόδωρη. Η αγάπη φυσικά θα βρεθεί στο πρώτο πλάνο και αν είστε ελεύθεροι θα ζήσετε τον έρωτα σε όλο του το μεγαλείο.

Αιγόκερως
Η μετακίνηση του Ουρανού στον Κριό στις 29 Μαΐου θα αποτελέσει το ...κερασάκι στην τούρτα, καθώς θα πυροδοτήσει τις αλλαγές που ήδη σας προετοιμάζουν ο Κρόνος και ο Πλούτωνας. Η μεγαλύτερη δυσκολία για σας είναι να αντιμετωπίσετε αυτές τις αλλαγές που – όπως υποδεικνύει ο Ουρανός – θα είναι ξαφνικές, καθώς ανήκετε στην κατηγορία των ατόμων που θέλουν να έχουν τα πάντα υπό τον έλεγχό τους, και νιώθουν αμήχανοι να ανταποκριθούν σε απρόβλεπτες γι’ αυτούς καταστάσεις. Ωστόσο, όταν βρεθείτε προ τετελεσμένων γεγονότων δεν θα υπάρχουν πολλές επιλογές. Οι μεγαλύτερες αλλαγές θα έχουν να κάνουν με το σπίτι, την οικογένειά σας και την συναισθηματική σας κατάσταση και μπορεί να είναι προσωρινές ή και μόνιμες. Η αλλαγή τόπου διαμονής, η αποκοπή από κάποια οικογενειακά μέλη, ή η ακόμα και κάποιες αποκαλύψεις που θα επιφέρουν ριζικές αλλαγές στα δεδομένα, ίσως είναι κάποια από τα γεγονότα που θα πρέπει να αποδεχτείτε.

Υδροχόος
Στις 29 Μαΐου ο Ουρανός περνά στο ζώδιο του Κριού και στον τρίτο ηλιακό σας Οίκο, από όπου θα φέρει μια νέα ισορροπία στη ζωή σας και θα σας δώσει την ευκαιρία να αναπτύξετε την επικοινωνιακή σας ικανότητα. Τα επόμενα επτά χρόνια, θα υπάρξουν ριζικές αλλαγές στον τρόπο σκέψης σας, θα ανατραπούν πολλά δεδομένα, και θα αλλάξει η στάση σας στη ζωή γενικότερα. Οι σχέσεις με τα αδέλφια και τους στενούς σας συγγενείς θα αλλάξουν είτε για το καλύτερο είτε για το χειρότερο, ενώ παράλληλα θα μπουν στη ζωή σας νέοι άνθρωποι που θα διαφέρουν από τα σημερινά σας πρότυπα και που θα επηρεάσουν και τον δικό σας τρόπο ζωής. Τα ταξίδια θα αποτελέσουν σχεδόν μέρος της καθημερινότητάς σας, καθώς θα προκύψουν κάποιες ευκαιρίες από μακρινά μέρη.


Ιχθείς
Μετά από επτά χρόνια παραμονής στο ζώδιό σας, ο Ουρανός σάς εγκαταλείπει και περνάει στο ζώδιο του Κριού. Για τους περισσότερους από εσάς αυτή η επταετία ήταν μια δημιουργική περίοδος που σας έδωσε την δυνατότητα να αναπτύξετε τις δεξιότητές σας. Η νέα του θέση από τις 29 Μαΐου, θα επηρεάσει τα οικονομικά σας και είναι πιθανό να προκαλέσει μεγάλα κέρδη αλλά και μεγάλες απώλειες. Σκοπός αυτής της διέλευσης είναι να μάθετε να χειρίζεστε το χρήμα, να μάθετε να ζείτε με τα πολλά, αλλά να μάθετε να ζείτε και με τα λίγα. Λόγω του ότι ο Ουρανός είναι ο πλανήτης της ανεξαρτησίας και της ελευθερίας, θα πρέπει να προσέχετε τις αυθόρμητες σπατάλες, ακόμα και τις περιόδους που τα έσοδά σας αυξάνονται, καθώς ο Ουρανός δεν εγγυάται καμία σταθερότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου