Γιατί και τα μεγάλα παιδιά πρέπει να έχουν ένα παιχνίδι και να το μοιράζονται με άλλα... μικρά ή μεγάλα παιδιά!

Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Οι επτά τύποι γάμων

Κανένας έγκυρος αστρολόγος δεν θα έβγαζε συμπεράσματα για ένα παντρεμένο ζευγάρι, βασιζόμενος αποκλειστικά στα ηλιακά του ζώδια. Οφείλει να λάβει υπ’ όψιν την Σελήνη, την Αφροδίτη, τον Άρη καθώς και τις όποιες όψεις μεταξύ πλανητών και ωροσκόπων ανάμεσα στους δύο γενέθλιους χάρτες. Στην πραγματικότητα, τις περισσότερες φορές το ηλιακό ζώδιο έχει πολύ λίγο να κάνει με την αρχική έλξη ανάμεσα σε δύο ανθρώπους.
Γράφει η Sally Joyce

Έχω ανακαλύψει, ωστόσο, ότι ο Ήλιος μπορεί να είναι εξαιρετικής σημασίας μέσα σ’ ένα γάμο, μέσα σε μία σχέση, ειδικά όσον αφορά τη μακροβιότητα και τον τύπο ή την φύση αυτού του δεσμού. Κατ’ αρχήν, πρέπει να τονιστεί ότι η αρμονική σχέση μεταξύ των ηλιακών ζωδίων δεν εγγυάται έναν ευτυχισμένο ή ανθεκτικό γάμο· καθώς και το ότι οι δυσαρμονικές όψεις δεν αποκλείουν μία επιτυχημένη ένωση.

Κάθε στοιχείο ανάμεσα στους δύο χάρτες πρέπει να αξιολογηθεί για να προκύψει η συνολική εικόνα. Όπως σε άλλες περιπτώσεις έτσι και σε αυτήν, οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Αυτό που είναι συναρπαστικό είναι ότι οι συνδυασμοί των ηλιακών ζωδίων φαίνεται να διαμορφώνουν διαφορετικούς «τύπους» γάμων. Για παράδειγμα, οι γάμοι ανάμεσα σε συντρόφους που τα ηλιακά τους ζώδια σχηματίζουν εξάγωνο, φαίνεται να διαφέρουν σε χαρακτήρα από εκείνους που σχηματίζουν τετράγωνο ή τρίγωνο. Οφείλω να αναγνωρίσω την αρχική ιδέα στον συνάδελφο αστρολόγο Mark Owens. Είναι δική του η πρόταση ότι ζευγάρια που έχουν τους Ήλιους τους σε εξάγωνο, κάνουν πιο ανθεκτικούς και πιο ικανοποιητικούς τελικά γάμους, ειδικά εάν το ηλιακό ζώδιο του άντρα είναι αυτό που προηγείται (π.χ. άντρας Ταύρος με γυναίκα Καρκίνο).

Αυτή η ιδέα με έκανε να σκεφτώ επάνω και σε άλλες όψεις μεταξύ των ηλιακών ζωδίων ενός ζευγαριού και να αναζητήσω την επαλήθευση σε πραγματικούς γάμους. Τότε ήταν που άρχισαν να έρχονται στο προσκήνιο διάφορα πανομοιότυπα σχήματα και τύποι γάμων. Πρώτ’ απ’ όλα, είναι εμφανές ότι οι άνθρωποι δεν παντρεύονται αποκλειστικά βάσει ηλιακών ζωδίων. Αλλά η επιρροή του γενέθλιου Ήλιου σε μία προσωπικότητα είναι η πιο ισχυρή, ουσιώδης και κρίσιμη. Ο Ήλιος καθορίζει τους στόχους, την βασική κατεύθυνση στη ζωή, την προσωπικότητα, άρα επηρεάζει ουσιαστικά τις σχέσεις.

Φαίνεται επίσης ότι, με τις γυναίκες να ισχυροποιούν την προσωπικότητά τους, να διαμορφώνουν την δική τους σταδιοδρομία και γενικά να βιώνουν περισσότερο το ηλιακό τους ζώδιο οι ίδιες παρά μέσω των συζύγων, η σπουδαιότητα του Ήλιου στο γάμο αυξάνεται. Και οι δύο σύντροφοι θέλουν περισσότερα από το να εναρμονίζονται μόνο συναισθηματικά· ο κάθε ένας επιζητά να είναι ο ολοκληρωμένος εαυτός του μέσα στη σχέση.

Ας αναφερθούμε τώρα σε κάποια γενικά στοιχεία που προκύπτουν. Φαίνεται πραγματικά ότι οι γάμοι ζευγαριών που έχουν τους Ήλιους τους σε τρίγωνο, εξάγωνο και ημιεξάγωνο είναι περισσότεροι από αυτούς σε τετράγωνο ή αντίθεση. Οι σύνοδοι και χιαστί βρίσκονται κάπου στη μέση. Άρα, οι αρμονικοί συνδυασμοί μεταξύ των ηλιακών ζωδίων φαίνεται να υπερτερούν ποσοτικά των δυναμικών. Όσον αφορά τους τελευταίους, οι περισσότεροι γάμοι γίνονται μεταξύ σταθερών ζωδίων με λιγότερους αυτούς μεταξύ των μεταβλητών. Τίποτα απ’ όλα αυτά δεν εκπλήσσει· νομίζω ότι στατιστικές μελέτες θα επιβεβαίωναν αυτές τις γενικές τάσεις. Μία άλλη ανακάλυψη, πολύ λιγότερο αναμενόμενη, είναι η πληθώρα γάμων που υπάρχει μεταξύ ζευγαριών που έχουν Ήλιους σε ημιεξάγωνο και χιαστί· καθώς και το γεγονός ότι αυτοί τείνουν να είναι από τους πιο ενδιαφέροντες και ικανοποιητικούς γάμους. Φαίνεται ακόμη, ότι άντρες και γυναίκες τείνουν να παίζουν πιο συμβατικούς και παραδοσιακούς συζυγικούς ρόλους μέσα σε γάμους που οι Ήλιοι τους είναι σε σύνοδο ή τρίγωνο. Το ίδιο συμβαίνει και σε γάμους όπου οι Ήλιοι είναι σε εξάγωνο, αλλά εδώ οι γυναίκες τείνουν να είναι δυναμικότερες και πιο ίσες μέσα στη σχέση.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο πατώντας εδώ


Συγγραφέας: Sally Joyce
Πρωτότυπος τίτλος: Sun Sign corner. The seven marriage types
Πηγή: περιοδικό Dell Horoscope. Κατόπιν έγγραφης άδειας.
Μετάφραση - Απόδοση:  myHoroscope.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου