Γιατί και τα μεγάλα παιδιά πρέπει να έχουν ένα παιχνίδι και να το μοιράζονται με άλλα... μικρά ή μεγάλα παιδιά!

Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Ηλιακή Έκλειψη στις 11 Ιουλίου 2010

Αφετηρία μιας σκοτεινής διαδρομής
Στις 11 Ιουλίου πραγματοποιείται ολική έκλειψη Ηλίου, η οποία διαρκεί πέντε λεπτά και 20 δευτερόλεπτα, γεγονός που την καθιστά μια από τις μεγαλύτερες εκλείψεις της δεκαετίας. Παρ’ όλο που η έκλειψη δεν είναι ορατή στην Ευρώπη, αλλά μόνο στον Ειρηνικό Ωκεανό, την Πολυνησία και την Νότια Αμερική, δεν παύει να είναι ένα σημαντικό συμπαντικό γεγονός, που προοιωνίζει αρνητικά γεγονότα. Η έκλειψη πραγματοποιείται στις 22.40 ώρα Ελλάδος στη 19ο του Καρκίνου. Στον αστρολογικό χάρτη, βλέπουμε ότι η Νέα Σελήνη/έκλειψη σχηματίζει εξάγωνο με τον Άρη από την Παρθένο, ο Ερμής σχηματίζει τρίγωνο με τον Δία, ενώ η Αφροδίτη πάει να σχηματίσει τρίγωνο με τον Πλούτωνα. Αυτές είναι οι θετικές ενδείξεις.

Γράφει η Ρένα Μεντάκη

Ωστόσο, το Τ-τετράγωνο Δία, Ουρανού, Κρόνου, Πλούτωνα συνεχίζει να βρίσκεται σε ισχύ, τονίζοντας την ανάγκη της δικαιοσύνης, του μετασχηματισμού και της εξέγερσης. Καθώς η Νέα Σελήνη σχετίζεται πάντα με νέα ξεκινήματα και η πανσέληνος δείχνει την αποκορύφωση των γεγονότων, πρόκειται για το ξεκίνημα μιας πορείας που θα ολοκληρωθεί στις 21/12 με την Πανσέληνο/ολική έκλειψη Σελήνης. Μέχρι να ολοκληρωθεί αυτό το οδοιπορικό θα σχηματιστούν: το τετράγωνο Δία-Πλούτωνα (25/7), η αντίθεση Κρόνου-Ουρανού (26/7), ξανά το τετράγωνο Δία-Πλούτωνα (3/8), η αντίθεση Δία-Κρόνου και το τετράγωνο Κρόνου-Πλούτωνα (16/8, 21/8), η σύνοδος Δία-Ουρανού (19/9) και η ολική έκλειψη Σελήνης (21/12). Όλες αυτές οι όψεις που σχηματίζονται, πάντα με τους ίδιους πλανήτες, μόνο θετικές ενδείξεις δεν μπορούν να αποτελούν για την ανθρωπότητα γενικά και για την χώρα μας ειδικότερα. Ο Καρκίνος σχετίζεται με τον ανθρώπινο πληθυσμό, την ασφάλεια, την διατροφή, τα μικρά έντομα, την υγεία, τα θέματα που σχετίζονται με νερό, τις γυναίκες, την οικονομική και συναισθηματική δυσφορία αλλά και την ειρήνη, ενώ λόγω του ότι είναι μια Ηλιακή Έκλειψη επηρεάζει και τους άνδρες και το πολιτικό σκηνικό. Έτσι το ερχόμενο διάστημα οτιδήποτε σχετίζεται με αυτούς τους τομείς θα μας απασχολήσει σοβαρά.

Τα παρορμητικά ζώδια – τα οποία είναι αυτά που εμπλέκονται – δείχνουν γρήγορα και ξαφνικά συμβάντα, τα οποία θα κορυφωθούν με την είσοδο του Κρόνου στον Ζυγό (22/7) και κυρίως μετά τις 30 Ιουλίου, όταν περάσει και ο Άρης στον Ζυγό. Το ερχόμενο καλοκαίρι, δυστυχώς δεν θα μοιάζει με τα άλλα, καθώς ο Άρης θα πυροδοτήσει τις προαναφερόμενες όψεις αλλά και την έκλειψη, γεγονός που απειλεί ακόμα και την παγκόσμια σταθερότητα. Παρά το γεγονός ότι επίκεινται δυσοίωνες εξελίξεις στην ανθρωπότητα, σε προσωπικό επίπεδο η ίδια η έκλειψη μπορεί να φέρει νέες λύσεις σε προβλήματα που απασχολούν τον καθένα ξεχωριστά. Ας αφήσουμε λοιπόν για την ώρα τις «καταστροφολογίες» –που απευχόμαστε να συμβούν – και ας δούμε πώς μπορεί να πορευτεί ο καθένας από μας.


Κριός
Η έκλειψη Ηλίου πραγματοποιείται στον τομέα του σπιτιού και της οικογένειας και θα επηρεάσει περισσότερο όσους έχετε γεννηθεί γύρω στις 9/4. Οι συνθήκες διαβίωσής σας, η αρμονία και η ασφάλεια που σας παρέχει το οικογενειακό σας περιβάλλον θα τεθούν υπό αναθεώρηση. Αν υπάρχουν προβλήματα ή ερωτήματα που σας βασανίζουν εδώ και καιρό, θα πρέπει τώρα να τα λύσετε, ή τουλάχιστον να προσπαθήσετε να τα λύσετε. Αν τελικά διαπιστώσετε ότι δεν υπάρχει «σανίδα σωτηρίας», ίσως θα πρέπει να αποκοπείτε από το παρελθόν, για να δημιουργήσετε ένα πιο ασφαλές μέλλον. Η έκλειψη θα επηρεάσει και την σχέση με τους γονείς σας.

Ταύρος
Η έκλειψη του Ήλιου πραγματοποιείται στον τρίτο Οίκο του ηλιακού σας ωροσκοπίου και σε γενικές γραμμές θα σας επηρεάσει θετικά. Οι σχέσεις με συγγενείς και αδέλφια θα επανεξεταστούν και αν υπάρχουν διαφορές, θα γεφυρωθούν. Η επικοινωνία με τους γύρω σας θα βελτιωθεί και κάποιοι από σας – κυρίως όσοι έχετε γεννηθεί γύρω στις 10 Μαΐου – θα εξετάσετε το ενδεχόμενο να ξεκινήσετε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Οι μετακινήσεις και τα σύντομα ταξίδια θα πολλαπλασιαστούν και θα σας δώσουν την ευκαιρία να κάνετε ενδιαφέρουσες γνωριμίες. Κάποιοι από σας δεν αποκλείεται να βρείτε και τον έρωτα κατά την διάρκεια ενός ταξιδιού.

Δίδυμοι
Η ολική έκλειψη του Ήλιου πραγματοποιείται στον τομέα των οικονομικών σας και, αν την εκμεταλλευτείτε σωστά, θα σας δώσει την ευκαιρία να ξεπεράσετε τις «αιώνιες» δυσκολίες που αντιμετωπίζετε. Η θετική συμμετοχή του Άρη θα γίνει αιτία να αυξηθεί το οικογενειακό σας εισόδημα, γεγονός που θα σας επιτρέψει να βελτιώσετε κάπως η διαβίωσή σας, ενώ κάμποσοι από σας θα προχωρήσετε σε αγοραπωλησίες ακινήτων. Ωστόσο, αν δεν καταφέρετε να κάνετε μια σωστή διαχείριση και αφήσετε τα έξοδά σας να ξεφύγουν από τα πλαίσια της λογικής, τα αποτελέσματα θα αντιστραφούν και θα βρεθείτε σε πολύ δύσκολη θέση.

Καρκίνος
Η ολική έκλειψη του Ήλιου πραγματοποιείται στο ζώδιό σας και αφορά περισσότερο εσάς που έχετε γεννηθεί γύρω στις 11 Ιουλίου. Η συγκεκριμένη Νέα Σελήνη θα γίνει αιτία να προβληματιστείτε σχετικά με την εμφάνισή σας, την υγεία σας, τις σχέσεις σας, τα οράματά σας και τους στόχους σας. Υπάρχουν πολλά θέματα που βρίσκονται ήδη σε μια φάση «αποσύνθεσης» και ίσως τώρα ήρθε η ώρα να κάνετε τις απαραίτητες αλλαγές και να ανοίξετε ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή σας. Καινοτομίες στον χώρο της δουλειάς σας ή κάποια σημαντική αγορά θα τονώσουν το ηθικό σας.

Λέων
Η Νέα Σελήνη και έκλειψη ηλίου πραγματοποιείται στον 12ο Οίκο του ωροσκοπίου σας και αυτό μάλλον θα έχει σαν αποτέλεσμα να κινηθείτε παρασκηνιακά το επόμενο διάστημα, προκειμένου να πετύχετε κάποιους οικονομικούς στόχους. Πολλοί από σας θα αποδεχτείτε μια πρόταση εργασίας από το εξωτερικό, που θα σας δώσει την ευκαιρία να αυξήσετε τα εισοδήματά σας και μάλιστα ίσως αποφασίσετε να μην ενημερώσετε κανέναν γι’ αυτό. Κάποιοι άλλοι θα δημιουργήσετε μια σχέση που θα πρέπει να μείνει κρυφή για κάποιο διάστημα, ή τουλάχιστον μέχρι να σιγουρευτείτε για τις προθέσεις σας. Η έκλειψη επηρεάζει περισσότερο όσους έχετε γεννηθεί γύρω στις 12/8.

Παρθένος
Η έκλειψη του Ήλιου πραγματοποιείται στον 11ο Οίκο του ηλιακού σας ωροσκοπίου, που σχετίζεται με τις φιλοδοξίες, τις κοινωνικές σας αξίες, τις ελπίδες και τα ιδανικά σας. Επηρεάζει περισσότερο εσάς που έχετε γεννηθεί γύρω στις 12/9 και θα σας δώσει την ευκαιρία να συναναστραφείτε με ανθρώπους που θα σας καθοδηγήσουν σε θέματα που αφορούν τις αξίες σας. Στο ερχόμενο διάστημα, θα πραγματοποιήσετε αλλαγές στον κοινωνικό σας κύκλο, καθώς θα διαπιστώσετε ότι τα ενδιαφέροντά σας διαφοροποιούνται και θα στραφείτε στην αναζήτηση νέων φίλων που θα σας ταιριάζουν περισσότερο. Υπό εξέταση θα τεθούν και χρήματα που διαχειρίζεστε με άλλους.

Ζυγός
Η ολική έκλειψη του Ήλιου είναι ιδιαίτερα σημαντική για σας, καθώς πραγματοποιείται στον τομέα της καριέρας και του κοινωνικού σας κύρους. Η έκλειψη θα σας δώσει την ευκαιρία να επαναπροσδιορίσετε τους στόχους σας και να πάρετε τα ηνία, ώστε να διαμορφώσετε μόνοι το μέλλον σας. Με την έντονη δραστηριοποίησή σας θα προκύψουν νέες επαγγελματικές προτάσεις που θα σας δώσουν την ευκαιρία χαράξετε μια νέα πορεία, μέσα από την οποία θα μπορέσετε να αυξήσετε τα οικονομικά σας, να προβληθείτε και να καταξιωθείτε. Θέματα που αφορούν τους γονείς μπορεί να σας προβληματίσουν. Περισσότερο επηρεάζονται οι γεννημένοι στις 12/10.

Σκορπιός
Η έκλειψη του Ήλιου πραγματοποιείται στον πιο θετικό Οίκο του ωροσκοπίου σας και μπορεί να θεωρηθεί ιδιαίτερα ευνοϊκή για σας. Ταξίδια, επαφές με το εξωτερικό, σπουδές, νομικές υποθέσεις, είναι μερικά από τα θέματα τα οποία θα σας ανοίξουν νέους δρόμους. Όσοι είστε ελεύθεροι επιχειρηματίες θα έχετε την δυνατότητα να επεκτείνετε τις επιχειρήσεις σας ακόμα και το εξωτερικό, ενώ όσοι σπουδάζετε θα παραλάβετε το πτυχίο σας που θα σας ανοίξει νέους επαγγελματικούς δρόμους. Κάποιοι άλλοι θα έχετε την ευκαιρία να εργαστείτε στο εξωτερικό ή σε κάποια πολυεθνική εταιρία και θα εξασφαλίσετε ένα σταθερό εισόδημα. Νομικές υποθέσεις θα εξελιχθούν προς όφελός σας.

Τοξότης
Η Νέα Σελήνη και έκλειψη θα φέρει στο προσκήνιο θέματα που σχετίζονται με χρήματα που διαχειρίζεστε με άλλους, περιουσιακά στοιχεία, ή χρέη προς τρίτους και τα οποία θα πρέπει να τακτοποιηθούν. Αν μέχρι τώρα η συμπεριφορά σας στον εργασιακό σας χώρο, ήταν προβληματική, ή αδιαφορούσατε για τις υποχρεώσεις σας, μην εκπλαγείτε αν βρεθείτε … άνεργοι. Δυστυχώς στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, θα επιβιώσουν μόνο όσοι αγωνίζονται πραγματικά. Αν πάλι ανήκετε στην κατηγορία των αγωνιστών, ίσως υποστείτε μόνο μια μικρή μείωση του εισοδήματός σας. Ακόμα και σ’ αυτή την περίπτωση μην καταθέσετε τα όπλα. Σύντομα θα φτιάξουν τα πράγματα…

Αιγόκερως
Οι πλανήτες σάς βάλλουν από παντού και η έκλειψη του Ήλιου έρχεται για να σας «βοηθήσει» να πάρετε τις αποφάσεις σας. Ο τομέας που σας απασχολεί περισσότερο είναι αυτός των σχέσεών σας και είναι καιρός να ξεκαθαρίσετε την κατάσταση με οποιοδήποτε κόστος. Αν οι σχέσεις που διατηρείτε χρειάζονται μια ανανέωση, το καλοκαίρι είναι η κατάλληλη περίοδος για να σχεδιάσετε ένα ταξίδι που θα σας δώσει την ευκαιρία να μείνετε μόνοι σας και να αναζωπυρώσετε τον έρωτά σας. Εξάλλου, η συμμετοχή του Άρη συμβάλλει θετικά σ’ αυτό. Αν πάλι αποφασίσετε να διαλύσετε μια σχέση, ένα ταξίδι θα σας αποζημιώσει.

Υδροχόος
Η καθημερινότητά σας, η υγεία σας, οι σχέσεις με τους συναδέλφους σας και γενικότερα το κλίμα στο χώρο της δουλειάς σας, είναι θέματα που πρέπει να μπουν στο μικροσκόπιο με την ολική έκλειψη του Ήλιου. Παρ’ όλο που επηρεάζεστε περισσότερο όσοι έχετε γεννηθεί γύρω στις 8/2, όλοι θα πρέπει να εξετάσετε τα σημερινά δεδομένα και να σκεφτείτε πώς θα ανανεώσετε αυτούς τους τομείς. Όσον αφορά στην κατάσταση που επικρατεί στη δουλειά σας, η βελτίωση της συμπεριφοράς σας θα παίξει καθοριστικό ρόλο, ενώ όσον αφορά στην υγεία σας η ένταξη της γυμναστικής ή της σωστής διατροφής θα επιδράσει θετικά στον οργανισμό σας.

Ιχθείς
Η ολική έκλειψη του Ήλιου πραγματοποιείται στον πέμπτο Οίκο του ηλιακού σας ωροσκοπίου που σχετίζεται με τον έρωτα, τα παιδιά, την δημιουργία. Έτσι, αυτό το καλοκαίρι, πολλοί αδέσμευτοι από σας – κυρίως όσοι έχετε γεννηθεί γύρω στις 10/3 – θα βρείτε τον έρωτα της ζωής σας, με τον οποίο πολύ σύντομα θα σχεδιάσετε το κοινό σας μέλλον, ενώ όσοι είστε ήδη δεσμευμένοι, είναι πολύ πιθανό να αποκτήσετε έναν απόγονο. Παράλληλα, οι δημιουργικές ή καλλιτεχνικές εργασίες ευνοούνται, ενώ οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα βρείτε τρόπο να αυξήσετε τα εισοδήματά σας, καθώς ο κυβερνήτης των οικονομικών σας συμμετέχει θετικά στην έκλειψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου